Activiteiten

Overzicht

Bewegen

Fietsclub V.U.T

Elke donderdagmiddag gaat een groepje mensen met elkaar fietsen. Er wordt altijd  gestart om 13.30 uur vanaf plein 1455. Iedereen die mee wil doen is van harte  welkom. Van te voren opgeven hoeft niet.

CIMG1027

 

Jeu de Boule  

In het park wordt elke woensdagmiddag door een aantal mensen jeu des boules gespeeld.
Inmiddels is een mooie baan aangelegd dus lijkt het u leuk om mee te doen, gewoon komen!
Er wordt om 14.00 uur gestart.

 

 

Galm

Spreekt bewegen door middel van sport en spelvormen u aan? Dan is dit wat voor u. Een ervaren docent gaat met u allerlei spelvormen doen. Het plezier van bewegen staat voorop, en natuurlijk wordt er gekeken naar de mogelijkheden van de groep (qua leeftijd en fysieke mogelijkheden). Eventueel wordt dan het spel aangepast of worden er andere (zachtere) materialen gebruikt. Op de maandagmiddag zijn er 2 groepen in de gymzaal van de St. Maartenschool.

Cursus Botten & Spieren

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die door bv. reuma pijnklachten  hebben. In deze cursus leert men om met pijnklachten toch te bewegen en soms ook de pijnklachten te verminderen. Bij voldoende belangstelling wordt deze cursus één keer per jaar aangeboden.

Ontmoeting

Soos

Het bestuur van de sociëteit 55+ organiseert elke donderdagmiddag in het  winterseizoen een gezellige middag.

Deze middagen vinden plaats in “Ons Gebouw” en beginnen om 14.00 uur. U kunt er  terecht voor kaarten, handwerken en andere spelletjes. Voor de koffie/thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ieder die dit wil kan komen.

Ouderenbonden

Alle 3 ouderenbonden organiseren voor de eigen leden elke maand in het winterseizoen een activiteit.

Koffie extra!

Meestal een keer in de maand stellen we de vergaderruimte open voor iedereen die het leuk vindt anderen te ontmoeten. Zoekt u bijvoorbeeld iemand om mee te fietsen, te wandelen of eens mee naar het theater te gaan? Wie weet komt u die bij koffie extra tegen.

Informatie

Themabijeenkomsten
Samen met de ouderenbonden wordt er jaarlijks 2 keer een bijeenkomst georganiseerd rond een thema of actualiteit.
 

Speciale activiteiten

Dag van de ouderen

We streven er naar elk jaar een activiteit te organiseren rond de dag van de ouderen. (1 oktober)

Dag van de mantelzorg

Landelijk is 10 november de dag van de mantelzorg. Al een aantal jaren wordt er voor de mantelzorgers van Bolsward en Wunseradiel rond deze datum een speciale middag georganiseerd.

Cursussen

Kookcursus voor mannen
Bij tijd en wijle organiseren we een kookcursus voor mannen. Onze kok Wopke Yedema leert de mannen op een leuke en ontspannen manier de beginselen van de kookkunst.
Kookcursus 012